Human Source Group

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Human Source Group staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, want als je impact maakt op de maatschappij, dan maak je impact op mensen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een betere wereld. Wij doen dit onder andere door bewust om te gaan met klimaatverandering, respectvol te handelen met mens en maatschappij en bij te dragen aan goede doelen. 

Stip op de horizon

Er zijn enorm veel impulsen binnen de maatschappij, die de koers van jouw leven kunnen beïnvloeden. Logisch dus, dat je stappen hebt gezet die je hebben laten afwijken van je originele plan. Maar in hoeverre heeft jouw ‘loop des levens’ je behoed van het behalen van datgeen waar je écht gelukkig van wordt? Heb je überhaupt weleens nagedacht over wat jouw intrinsieke motivatie triggert en waar jouw stip op de horizon ligt? Wij geloven dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen, maar ook dat er altijd ruimte is voor nieuwe doelen. Ons motto is niet voor niets ‘de mens centraal’; wij willen mensen helpen in het verrijken van hun carrières. Gemiste kansen en verloren potentie bestaan niet – het is nooit te laat om jouw stip op de horizon na te jagen. 

Klimaatbewustzijn

Klimaatverandering is vandaag de dag een onvermijdelijk gegeven. Als recruitmentbureau hebben wij natuurlijk maar een miniscule invloed op de opwarming van de aarde, maar wij zijn ervan overtuigd dat ieder klein beetje het verschil kan maken in het tegengaan van klimaatverandering. Op januari 2022 hebben wij de stap gemaakt om uitsluitend elektrische auto’s van de zaak aan te bieden aan ons personeel. Daarnaast maken wij vrijwel geen gebruik van onze printers, is er geen plastic te bekennen in de buurt van onze koffiezetapparaten, gebruiken wij geen airco maar climate control en hebben wij verlichting met bewegingssensoren. Ondanks dat thuiswerken geen wettelijke verplichting meer is, maken wij toch gebruik van een hybride werkvorm om zo onze Co² uitstoot te verminderen. 

Inclusiviteit

Wij zijn ervan overtuigd dat het individu altijd het verschil kan maken, ongeacht wie je bent. Iedereen verdient daarom een kans om het verschil te kunnen maken. Het handhaven van een gezonde mate van culturele en etnische diversiteit is dan ook een van onze belangrijkste aandachtspunten. Dit verdient dan ook een eigen pagina.

Spieren voor Spieren

Voor iedere IT of Finance professional die wij aan een nieuwe werkplek kunnen helpen, maken wij een donatie bij Spieren voor Spieren. Dit is een goed doel dat zich inzet op het gebied van spierziekteonderzoek.

Directeur-eigenaar van Human Source Group, Jouk Pols, zegt hierover het volgende: “De sponsoring van stichting Spieren voor spieren is iets van mij persoonlijk en gaat voor mij al lange tijd terug. Waarom dit is zal ik zo toelichten, maar eerst het belangrijkste. Het doet mij altijd veel als er iets met kinderen aan de hand is. Kinderen zijn zo kwetsbaar en onschuldig. Beelden op televisie of dichterbij bij mij in het dagelijks leven van kinderen waar iets mee is raken mij altijd. Ik hoor de moeilijke verhalen en als ik dan tegenwoordig naar mijn zoontje Finn kijk en ik zie hem gelukkig spelen, dan ben ik daar oprecht zo blij mee, dat is echt geen gegeven. Kinderen horen een onbezorgd leven te hebben waar ze lekker kunnen spelen.”

“Er komen hier een paar werelden van mij bij elkaar. Ik ben zelf altijd erg sportief geweest en weet hoe belangrijk het is om veelvuldig te bewegen. Ik ben gek van voetbal, heb veel voetbaltraining en zwemles aan kinderen gegeven en Louis van Gaal is voor mij als trainer/coach een voorbeeld. Spieren voor Spieren is in 1998 ontstaan vanuit een initiatief van het Nederlands Elftal en Louis van Gaal is 14 jaar ambassadeur geweest. Het had ook een andere stichting kunnen zijn, maar dit is de reden dat deze stichting zo goed bij mij past en ik er echt een gevoel bij heb.”

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wij vinden dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Onze missie is om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Door een community op te zetten die gestimuleerd wordt door de inzet van topsporters creëren we begrip en bereidheid tot fondsenwerving. We willen de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op het gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.

Meer informatie vind je op: www.spierenvoorspieren.nl

blue-dots
image
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Human Source Group.