Human Source Group
Nieuws

Nieuw jaar, nieuwe baan? Reflecteer op je loopbaan en ontwikkeling met deze tips!

Human Source Group
Human Source Group

Het einde van het jaar is in zicht en je weet wat dat betekent… De tijd van feestdagen en oliebollen, maar ook hét moment om te reflecteren op je carrière. Twijfel je over je ontwikkeling en vraag je je af of het gras elders groener is? Voordat je de sprong waagt naar een nieuwe baan, is het de moeite waard om te overwegen of je kansen hebt om te groeien bij je huidige werkgever. In deze blog delen we praktische tips om te reflecteren op je carrière zodat jij het nieuwe jaar kan beginnen met duidelijke doelen voor je loopbaan!

Onderzoek je werkwaarden

Schrijf op wat jou motiveert en voldoening geeft in je werk. Zijn er aspecten van je werk die je energie geven en waar je echt goed in bent? Schrijf ook de werkzaamheden op die je minder leuk vindt en waarom. Bespreek deze bevindingen met je leidinggevende om te ontdekken of er mogelijkheden zijn om je werkzaamheden aan te passen of uit te breiden. Soms kan een kleine wijziging in je verantwoordelijkheden een wereld van verschil maken. Heb je hulp nodig met ontdekken van jou werkwaarden? Bekijk dan onze werkwaardentest!

Maak een persoonlijke SWOT-analyse

Voer een persoonlijke SWOT-analyse uit. Identificeer je Sterktes, Zwaktes, Kansen en Bedreigingen binnen je huidige functie. Dit stelt je in staat om je sterke punten te benutten en zwaktes aan te pakken door doelen te stellen voor je ontwikkeling. Het is een krachtige tool om je koers te bepalen in je huidige werkomgeving.

Deel je ambitie

Bespreek je doelen en ambities in een gesprek met je leidinggevende. Zo creëer je voor jezelf nieuwe kansen en geef je jouw leidinggevende de gelegenheid om je te ondersteunen bij het bereiken van je doelen. Een slimme zet is om je goed voor te bereiden voordat je het gesprek aangaat. Zoek naar relevante trainingen en workshops die aansluiten bij je doelen. Maak een lijst van deze mogelijkheden en deel ze met je leidinggevende tijdens jullie gesprek. Dit laat niet alleen zien dat initiatief neemt voor je eigen ontwikkeling, maar het biedt ook concrete voorstellen waarmee je leidinggevende direct aan de slag kan.

Reflecteer met onze loopbaancoaches

Heb je hulp nodig met de volgende stap in je loopbaan? En ben je werkzaam in de IT of Finance? Onze loopbaancoaches staan klaar om vorm te geven aan je carrière. Neem contact op via +31 850 607 657 of laat een bericht achter via het formulier.

Geplaatst op door Human Source Group in de categorie Nieuws
Heb je vragen over dit nieuwsbericht?

Meer weten hierover of heb je andere vragen over Human Source group?

Neem contact met ons op arrow-right
Lees ook deze nieuwsberichten
Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT
Human Source Group
Human Source Group

Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT

Vier maanden geleden werd Isa onderdeel van ons team. Ze begon hier aan een nieuw avontuur als accountmanager in IT voor regio Noord-Holland. Inmiddels is Isa helemaal gesetteld en lijkt het net alsof ze hier al jaren rondloopt. Hoog tijd dus voor een interview met onze collega. Ontdek hoe Is

Lees nieuwsbericht
De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag
Human Source Group
Human Source Group

De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag

In onze dagelijkse interacties en besluitvormingen worden we voortdurend geleid door onze percepties van de wereld om ons heen. Of het nu gaat om professionele keuzes op de werkvloer of persoonlijke beslissingen in ons dagelijks leven, onze percepties vormen de lens waardoor we de realiteit interpr

Lees nieuwsbericht
image
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Human Source Group.