Human Source Group
Nieuws

Hoe dé loopbaanpartner is ontstaan

Human Source Group
Human Source Group

Waarom bestaan wij eigenlijk? Jouk Pols, eigenaar van Human Source Group, heeft een jaar geleden dé loopbaanpartner in het leven geroepen. Een concept gericht op ontwikkeling van de mens, maar wat bedoelen we daarmee? Ontdek in dit interview de reden achter dé loopbaanpartner en hoe dit concept niet alleen een idee voor op de planken is, maar ook echt wordt waargemaakt.

Vertel Jouk, waar komt het idee van dé loopbaanpartner vandaan?

Wij willen meer betekenen voor professionals en klanten dan alleen de werving, vanuit passie, maar zeker omdat we ook zien waar het beter kan. Veel organisaties focussen zich op de hard skills van de medewerkers. Ontwikkeling op het gebied van gedrag en communicatie, jezelf leren kennen en soft skills worden vaak achterwege gelaten. Dat is zonde, want een team van gelijkgestemde individuen is sterker dan een team met de juiste kwaliteiten wat onderling niet functioneert. Daarnaast is een goede relatie met een team of manager belangrijk voor het werkgeluk van medewerkers. Dat is waarom we als loopbaanpartner ons inzetten voor de ontwikkeling en begeleiding van professionals en teams van klantrelaties.

Oké klinkt interessant, maar hoe wil je dan helpen met ontwikkeling?

Dat start bij de basis, de werving. Hier begint het écht leren kennen van zowel professional en klant. Na een succesvolle bemiddeling ondersteunen we professional én klant graag bij de onboarding en HR-cyclus. Deze 2 processen zijn enorm belangrijk voor een langdurige samenwerking. Ook hebben we ons eigen platform DEVELAB opgericht én krijgen al onze professionals een persoonlijk opleidingsbudget. Met DEVELAB bieden we diverse ontwikkelingstools voor zowel individu als team. Dit platform gaan we binnenkort verder uitrollen bij onze klanten, hierdoor zullen zij een nog beter beeld krijgen over wat wij als loopbaanpartner kunnen betekenen.

Welke ontwikkelingstools bied je aan met DEVELAB?

DEVELAB is een ontwikkelplatform waarmee we professionals en klanten kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van het individu en het team. Met de tools DISC en Insights bieden we inzicht in communicatie- en gedragsstijlen. Hiervoor werken we samen met Behavior Boost, zij zijn het verlengstuk van onze organisatie als het gaat om persoonlijke coaching en team- of organisatieontwikkeling. Daarnaast bieden we een werkwaarden- en competentietest, workshops, lifestyle coaching, trainingen en events met interessante sprekers. We zijn in gesprek met diverse opleiders om een samenwerkingsverband aan te gaan op het gebied van opleidingen en trainingen met betrekking tot gedrag en softskills.

Wat heb je zelf geleerd sinds je dé loopbaanpartner hebt gelanceerd?

Een concept bedenken is een start, maar er komt heel veel bij kijken. Het vraagt nu eenmaal tijd om intern in de organisatie een concept goed uit te rollen en extern aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen die we onszelf stellen. We maken mooie stappen, we bieden steeds meer middelen aan professionals en klanten. 2024 wordt hét jaar waarin onze klanten en professionals volop gaan profiteren van dé loopbaanpartner.

Bekijk hier de ontwikkelingstools die we aanbieden met DEVELAB

Geplaatst op door Human Source Group in de categorie Nieuws
Heb je vragen over dit nieuwsbericht?

Meer weten hierover of heb je andere vragen over Human Source group?

Neem contact met ons op arrow-right
Lees ook deze nieuwsberichten
Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT
Human Source Group
Human Source Group

Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT

Vier maanden geleden werd Isa onderdeel van ons team. Ze begon hier aan een nieuw avontuur als accountmanager in IT voor regio Noord-Holland. Inmiddels is Isa helemaal gesetteld en lijkt het net alsof ze hier al jaren rondloopt. Hoog tijd dus voor een interview met onze collega. Ontdek hoe Is

Lees nieuwsbericht
De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag
Human Source Group
Human Source Group

De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag

In onze dagelijkse interacties en besluitvormingen worden we voortdurend geleid door onze percepties van de wereld om ons heen. Of het nu gaat om professionele keuzes op de werkvloer of persoonlijke beslissingen in ons dagelijks leven, onze percepties vormen de lens waardoor we de realiteit interpr

Lees nieuwsbericht
image
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Human Source Group.