Human Source Group
Nieuws

Onze DISC-coach Manon aan het woord

Human Source Group
Human Source Group

Wat is de waarde van een DISC-coach?

Met een DISC-certificaat op zak staat Manon klaar om onze professionals en relaties te helpen door middel van coachingsgesprekken. Maar wat heb je nou precies aan deze gesprekken van een DISC-coach? In dit artikel legt Manon de toegevoegde waarde uit van haar DISC-training die ze succesvol heeft afgerond. 

Je bent geen DISC-kleur

De waarde van DISC is inzicht krijgen in jezelf en daardoor ook in anderen. Je leert wat je eigen gedragsvoorkeuren zijn en daarna wat de diverse kleuren betekenen in relatie tot gedrag. Hierdoor leer je te begrijpen waarom iemand (o.a. jijzelf) zich op een bepaalde manier gedraagt. Daarna leer je hoe dat is gekoppeld aan een DISC-kleur. Hiermee wordt niet bedoeld dat je een bepaalde kleur bent, maar dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde gedragsstijl.  

Wat heb je aan een DISC-coach?

Manon: “Met mijn coachingsgesprekken kan ik mensen helpen met hun vraagstukken aan de hand van DISC”. Dit kunnen vragen zijn zoals: Hoe kan ik anderen overtuigen? Waarom kan ik beter met de ene collega samenwerken dan met de ander? Hoe ziet mijn team mij? 

Door alle perspectieven van de DISC-kleuren te begrijpen kan je iemand verder helpen. Je kijkt waar iemand tegenaan loopt zonder dat je een mening geeft. Samen ga je het gesprek aan door het vraagstuk bij de persoon neer te leggen en te observeren. Dit geeft veel inzicht over jezelf als persoon. Je realiseert je wat je nodig hebt in je werk. 

Meer inzicht voor een betere samenwerking

Je leert met DISC ook hoe je op een ander overkomt. En hoe je jouw eigen gedragsstijl kan aanpassen aan de mensen in je omgeving, zoals collega’s. Door de collega’s in jouw team op werk beter te begrijpen, vergroot je de kans op een betere samenwerking. Daarom bieden we bij Human Source Group DISC-coaching aan onze professionals en aan teams van onze klanten.  

Lees hier meer over onze mogelijkheden met DISC voor professionals en klantrelaties.

Geplaatst op door Human Source Group in de categorie Nieuws
Heb je vragen over dit nieuwsbericht?

Meer weten hierover of heb je andere vragen over Human Source group?

Neem contact met ons op arrow-right
Lees ook deze nieuwsberichten
De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag
Human Source Group
Human Source Group

De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag

In onze dagelijkse interacties en besluitvormingen worden we voortdurend geleid door onze percepties van de wereld om ons heen. Of het nu gaat om professionele keuzes op de werkvloer of persoonlijke beslissingen in ons dagelijks leven, onze percepties vormen de lens waardoor we de realiteit interpr

Lees nieuwsbericht
De toekomst van werk en persoonlijke ontwikkeling met AI
Human Source Group
Human Source Group

De toekomst van werk en persoonlijke ontwikkeling met AI

In een wereld die voortdurend wordt gevormd door technologische vooruitgang, staat kunstmatige intelligentie (AI) centraal als een van de meest veelbelovende en disruptieve ontwikkelingen. Van geautomatiseerde processen tot gepersonaliseerde diensten, AI heeft het potentieel om niet alleen de manie

Lees nieuwsbericht
image
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Human Source Group.