Human Source Group
Nieuws

De waarde van dé loopbaanpartner volgens Bénédicte

Human Source Group
Human Source Group

Na meer dan 20 jaar ervaring als ICT Consultant was Bénédicte toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels werkt ze in vaste dienst als projectleider informatisering/ business analist. “Human Source Group keek écht naar mij als persoon. Hierdoor vond ik een baan op een plek die precies bij mij past, maar waar ik zelf nog nooit eerder aan had gedacht”.  Vandaag op 6 januari is het niet alleen de verjaardag van Human Source Group, maar ook Bénédicte zelf is jarig. Een mooi moment om haar te interviewen over de reis van haar carrière.

Wat wil ik nou écht?

Werk doen wat je leuk vindt is belangrijk, maar werken in een omgeving die bij je past is net zo belangrijk. Bénédicte was de laatste jaren als ICT Consultant in de zorg met name verantwoordelijk voor de implementatie van elektronische patiëntendossiers. Ze reisde jarenlang door heel Nederland om verschillende ziekenhuizen hierbij te helpen. Totdat ze op een gegeven moment voelde dat dit niet meer is waar ze blij van werd.

“Er waren verschillende aspecten die ervoor zorgde dat ik geen energie meer kreeg van mijn werk. Als consultant begon ik steeds opnieuw op een andere plek. Hierdoor had ik het gevoel dat ik niet echt iets op kon bouwen aangezien ik weer wegging als mijn werk voltooid was. Daarnaast miste ik ook het contact met collega’s, want ik zag mijn collega’s heel weinig. Verder maakte ik lange dagen met al het reizen en hier wilde ik verandering in brengen.”

Hulp van een loopbaancoach

Bénédicte besloot om samen met een loopbaancoach te kijken wat voor werk goed bij haar zou passen. Hier kwam uit dat zij beter op haar plek zou zitten bij een bedrijf in het sociale domein dan bij een commercieel bedrijf. Als consultant was ze alleen gericht op haar klus, terwijl Bénédicte het ook leuk vindt om mee te denken over andere aspecten binnen een organisatie.

“Door de loopbaancoach wist ik wat voor bedrijf beter bij mij zou passen. Een bedrijf waar je snel dingen kan regelen met elkaar, waar veel flexibiliteit is en waar je verantwoordelijkheid draagt voor meerdere aspecten binnen het bedrijf. Ik hou van nieuwe dingen uitproberen, dus het is voor mij ook belangrijk dat ik vorm kan geven aan de functie.” 

Een opvallende reactie

Bénédicte paste haar LinkedIn-profiel aan op basis van de nieuwe inzichten van de loopbaancoach. Ze zette haar profiel open voor recruiters aangezien ze op dat moment niet op haar plek zat bij een commercieel bedrijf in de zorg. De reactie van onze recruitment coördinator Manon viel op tussen de reacties van andere recruiters.

“Ik werd vaak benaderd door recruiters die niet de moeite namen om mijn profiel helemaal te lezen. Ze zagen niet wat ik leuk vind om te doen en waar ik blij van word. Zij wilde gewoon cv’s binnenhalen. Wat Manon in haar berichtje had geschreven sloot aan op mijn hele profiel. Bij haar kreeg ik het gevoel dat ze naar mij keek als persoon. Ze was nieuwsgierig naar mij en wilde mij helpen met een baan vinden die écht bij mij past.” 

Nooit aan gedacht

Het berichtje van Manon maakte een goede indruk bij Bénédicte en ze houden contact. Er was een interessante functie beschikbaar als projectleider bij een woningcorporatie. Om wat twijfels weg te nemen vroeg Bénédicte om meer informatie aan Manon.  

“Toen zij mij een vacature stuurde werd ik gelijk helemaal blij, want daarin stond precies wat ik zocht. Het grappige is dat ik zelf nooit aan een woningcorporatie zou denken. Ik had het niet in mijn vizier als het type bedrijf wat binnen het sociale domein zou passen, maar het voelde meteen als een warm bad toen ik bij de woningcorporatie binnenstapte.”

Oog voor de mens

“Bij Human Source Group heb ik het idee dat ik erbij hoor. Ik voel me gewaardeerd door het team. Daarnaast voelde ik me door de detavast-constructie meteen onderdeel van het bedrijf waar ik ging werken. De medewerkers zagen mij ook meteen als iemand die erbij hoort. Ook kon ik gelijk profiteren van de voorwaarden van het bedrijf waardoor ik een Lean Green Belt opleiding kon doen in mijn eerste jaar. Het is dus heel fijn dat ik door de detavast-constructie niet als externe medewerkster werd gezien.” 

Toch was de eerste periode bij haar nieuwe baan niet zo gemakkelijk voor Bénédicte. Door de lockdown zat ze alleen thuis terwijl ze juist behoefte had aan contact met collega’s. Daarnaast was de functie van Bénédicte nieuw binnen de organisatie, wat haar inwerkperiode net even wat lastiger maakte. Gelukkig was Manon er om haar te helpen.  

“Manon huurde een lifestyle coach voor me in om mij te helpen in deze periode. De gesprekken met de coach via Human Source  Group zorgde ervoor dat ik beter in m’n vel zat. Ik ontdekte wat ik kon veranderen om mijzelf weer goed te voelen. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel was bijvoorbeeld heel groot, terwijl ik eigenlijk nog maar net begonnen was aan mijn nieuwe baan en mijn inwerkperiode anders verliep door de lockdown.” 

Verbeterde samenwerking

Als onze IT-professionals aan een nieuwe uitdaging beginnen, dan blijven we in beeld. Zo voeren we onder andere evaluatiegesprekken. Voor Bénédicte heeft dit positieve invloed gehad op de samenwerking met haar teamleider. 

“Ik heb een evaluatie gehad met mijn teamleider en Manon. Mijn teamleider en ik zijn twee verschillende type personen. Hierdoor waren er wel eens misverstanden tussen ons. Door het evaluatiegesprek met Manon hebben wij een hele goede manier gevonden om samen te werken. Het hielp ons om elkaar te begrijpen en uit te spreken wat we van elkaar nodig hadden.” 

Het bestaat dus wél 

Bénédicte zit helemaal op haar plek als projectleider bij een woningcorporatie. Vanaf januari 2023 krijgt ze ook nog eens twee nieuwe collega’s erbij via Human Source Group. Aan andere IT’ers die niet op hun plek zitten, geeft Bénédicte het volgende advies:

“Ontdek waar je kracht zit en waar je energie van krijgt, desnoods met een loopbaancoach. Want als je dat weet, dan weet je ook waar je naar moet zoeken. En klop aan bij Human Source Group zodat ze je hiermee kunnen helpen. Ik dacht ook wat ik wil dat bestaat niet, maar dat bestaat dus wél.”

Geplaatst op door Human Source Group in de categorie Nieuws
Heb je vragen over dit nieuwsbericht?

Meer weten hierover of heb je andere vragen over Human Source group?

Neem contact met ons op arrow-right
Lees ook deze nieuwsberichten
Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT
Human Source Group
Human Source Group

Dit zijn Isa's eerste ervaringen als accountmanager in IT

Vier maanden geleden werd Isa onderdeel van ons team. Ze begon hier aan een nieuw avontuur als accountmanager in IT voor regio Noord-Holland. Inmiddels is Isa helemaal gesetteld en lijkt het net alsof ze hier al jaren rondloopt. Hoog tijd dus voor een interview met onze collega. Ontdek hoe Is

Lees nieuwsbericht
De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag
Human Source Group
Human Source Group

De invloed van perceptie op besluitvorming en gedrag

In onze dagelijkse interacties en besluitvormingen worden we voortdurend geleid door onze percepties van de wereld om ons heen. Of het nu gaat om professionele keuzes op de werkvloer of persoonlijke beslissingen in ons dagelijks leven, onze percepties vormen de lens waardoor we de realiteit interpr

Lees nieuwsbericht
image
Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Human Source Group.