Blog's

Update Corona virus:

Gewaardeerd netwerk,

We kunnen geen bericht meer lezen of het gaat over Corona. Logisch, want het raakt ons allemaal. Vanuit HSG wilden wij je toch even kort updaten over hoe wij met de corona uitdagingen omgaan. Ondanks alle maatregelen gaan wij in ieder geval vol goede moed de komende periode in.

Natuurlijk willen ook wij verdere verspreiding van het virus tegengaan en mede daardoor werkt het hele team de afgelopen weken vanuit huis. Wij gebruiken net als iedere andere organisatie FaceTime, Whatsapp en Skype om gezellig met elkaar in contact te blijven. We geven elkaar zelfs een kleine rondleiding van onze werkplek. Ook sturen we geregeld video's naar elkaar om leuke dingen met elkaar te delen of iedereen even op te vrolijken tussen die 4 muren. Zien is toch anders dan alleen maar die stem horen. 

Wij zijn zoveel mogelijk 'gewoon' aan het werken en proberen ons samen met de IT Professionals en klanten aan te passen aan de 'nieuwe' situatie. Face to face gesprekken zijn gecancelled, maar FaceTime gesprekken vinden des te meer plaats... Kijkend naar de benefits zien wij onze klanten en kandidaten op deze manier alsnog, zonder risico's op virus overdracht, en zonder de frustratie van reistijd en files! Daarnaast merken zowel de IT Professionals als klanten op dat het goed werkt om elkaar op deze manier te spreken. Soms verschijnt er weleens een kind in beeld wat aandacht wil, maar ach... zeker in deze tijd wordt dat geaccepteerd van elkaar. Iedereen probeert er het beste van te maken.

In deze tijdelijke onzekere tijd merken we dat zowel IT Professionals als klanten blijven zoeken naar elkaar. We merken dat de meeste kandidaten en klanten het net als ons als een tijdelijk iets beschouwen. Er zijn zelfs klanten die op dit moment de groei inzetten en juist nu nieuwe medewerkers gaan zoeken. Dit zien wij ook terug in ons vacature aanbod. Het nieuws geeft gelukkig ook positieve signalen af, in Wuhan (China) mogen mensen weer de straten op en in Nederland lijken nu de juiste maatregelen getroffen. 

Al met al is de situatie nu even lastig en moeten we het serieus nemen, maar lijkt het tijdelijk te zijn en kunnen we over een paar weken/maanden weer gezellig met elkaar op kantoor zitten en de vrijmibo in de kroeg doen onder het genot van een drankje.

Neem dus nog steeds contact met een van ons op als je een nieuwe baan of nieuwe medewerker zoekt, wij zitten er klaar voor. We hebben net als altijd, en misschien zelfs nog meer, alle tijd voor een persoonlijke intake (al is het op afstand) en gaan voor jou of jouw bedrijf op zoek naar de perfecte match. Door deze alternatieven hopen we jullie de diensten aan te bieden die jullie gewend zijn van HSG.

Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid in deze moeilijke tijd, en hopen dat we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat we hierna weer gewoon met elkaar een kop koffie kunnen drinken!

Thuiswerken anno 2020

Hoe kun je tijdens de Corona Crisis als ouder je kind onderwijzen én je werk naar behoren uitvoeren? Ik denk dat dat een veel voorkomende vraag is van veel ouders.  

Iets later dan normaal opstaan, dat is een pluspuntje aan deze hele situatie. Geen ellenlange files ook, nog zo’n grote plus! Maar dan… op naar je werk! Drie stappen en je bent op je zolderkamer of je eettafel! Oh ja, zit er ook nog een zesjarige naast je die moet leren, omdat je natuurlijk niet wil dat ze achter gaat lopen op school. Knippen, plakken en kleuren heeft ze intussen wel gehad in de kleuterklas. Dus wordt het nu lezen, schrijven en rekenen.

Maar als ouder kun je niet zomaar zeggen dat ze het even zelf moet doen, want daar is echt begeleiding bij nodig.. En dan gaat de telefoon, het is je klant die je vraagt hoe het staat met dat ene traject. Natuurlijk, je helpt hem graag met zijn vraagstuk, maar tegelijkertijd komt er een vierjarige naast die zesjarige staan die ook aandacht wil. Die wil nog wel knippen, plakken en kleuren. Vervolgens blaf de hond zo hard dat je spontaan oordoppen in doet. De bel gaat en je kunt je klant niet meer verstaan. De vierjarige begint intussen haar stem te verheffen, omdat ze de aandacht niet krijgt, de zesjarige snapt nog geen bal van haar rekensommen, omdat papa dat niet heeft uitgelegd en de hond haast zich naar de deur om naar de postbode (die net een pakketje komt brengen) te blaffen. 

Als een crimineel uit de middeleeuwen die net een ernstig delict heeft gepleegd voel je je inmiddels gevierendeeld en probeer je op de juiste manier je aandacht te verdelen tussen 2 kinderen, 1 postbode, 1 hond en je klant die nog steeds aan de lijn hangt. Je kunt je kinderen intussen achter het behang plakken en je hond wil je linea recta naar het asiel brengen.

Waar is toch de tijd gebleven waar je nog vóór het fluiten van de vogeltjes naast je bed stond, 4 koppen koffie dronk om wakker te worden, haasten om je kinderen op tijd naar school te krijgen en vervolgens gefrustreerd achter het stuur van je auto zit omdat je in de file staat? Ja, doe mij toch maar die goeie ouwe tijd weer.

Laten we tot die tijd luisteren naar onze minister president en het RIVM: blijf zoveel mogelijk thuis om het Corona virus in te dammen en de wereld uit te rammen. Gelukkig hebben we oplossingen als Skype, Whatsapp bellen of Facetimen. In deze moderne tijd mooie middelen om voor ons als recruiter ons mooie vak (ja ja, recruitment is écht een vak) nog uit te kunnen oefenen. Nog eventjes volhouden… en dan weer terug naar die goeie ouwe tijd!

Raphael van der Tuin 

Human Source Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.