Missie, visie, waarden

"Wie zijn wij eigenlijk” was mijn vraag aan het team op de Yearly begin januari. Die vraag had ik mijzelf namelijk in de maanden daarvoor gesteld. Wie zijn wij, waar staan we voor, wat is onze identiteit, onze missie, visie, waarden? Waarom werken jullie hier eigenlijk? Wat vertellen jullie aan onze klanten en IT professionals. Natuurlijk stond er een basis en had ik wel een idee van wat ik belangrijk vind voor de organisatie, maar wat vindt de rest van de organisatie er van?

Jouk Pols - 22 april 2021

 

Ik denk dat dit enorm belangrijk is voor ondernemers, maar ook voor managers binnen organisaties. Zorg dat mensen weten voor wie ze werken en waarvoor ze werken. Dit zorgt voor richting en duidelijkheid, iets waar mensen behoefte aan hebben voor de binding met de organisatie.

Tijdens de Yearly kwamen er mooie woorden naar voren hoe er naar onze organisatie gekeken wordt. De afgelopen maanden hebben we de tijd genomen om daar samen met onze ‘marketingafdeling’ Casper, Sanne en Mirjam over na te denken.

We hebben intern nog meer 1 op 1 interviews gehouden en zijn ook extern gesprekken aangegaan met onze klanten. Klanten die daaraan meegewerkt hebben wil ik hiervoor ook echt bedanken. Het geeft zoveel inzichten als je weet hoe er naar onze organisatie gekeken wordt.

Er kwam een hoop informatie uit. Deze informatie hebben we geprobeerd om te verwerken en van daaruit een missie, visie en waarden te vormen. Het bleek dat de waarden die wij eerder bedacht hadden nog goed waren. Dat is echt fijn, de lijn die we ooit ingezet hebben als organisatie staat nog steeds.

Het vormgeven van een missie en een visie was lastiger dan verwacht. Waar moet het aan voldoen, wat zet je er wel of niet in, etc. We hebben de Golden Cirkel van Simon Sinek erbij gepakt, de theorie achter goede missies en visies en hebben Google afgestruind naar missies en visies van andere organisaties. Het heeft weken gekost om dit goed vorm te geven, maar gelukkig is het gelukt.

  • Onze kern is;   ‘Bewust Betrokken Bemiddelen’
  • Onze missie;    ‘Recruitment om mensen bij elkaar te brengen’
  • Onze visie;       ‘Wij willen een voorbeeld zijn binnen de wereld van de recruitment door de mens centraal te stellen. Dit bereiken wij door op een integere manier samen te werken en kwaliteit leidend te laten zijn’

Meer over onze missie en visie kun je lezen op onze website. De website gaat de komende tijd nog verder opgefrist worden met nieuwe foto’s, filmpjes, etc, maar dat terzijde.

Lees meer over ons

Het is echt zo gaaf om als ondernemer écht te bouwen aan je bedrijf met zoveel enthousiaste medewerkers, IT professionals en klanten. Het geeft enorm veel voldoening, iedere dag.

Voor dit gehele traject moet ik een groot compliment geven aan onze marketing stagiair Casper. Casper heeft intern en extern veel interviews afgenomen en durfde ook echt goed door te vragen om tot de kern te komen bij mensen. Ook bij het vormgeven van de missie en visie heeft hij de vertaling gemaakt van de theorie naar de praktijk om deze zo goed mogelijk vorm te geven. Bedankt Casper!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Human Source Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.