Wanneer is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Als recruiter sta ik constant met mensen in contact die zichzelf de vraag stellen: ,,Ben ik toe aan een nieuwe uitdaging?” Ontzettend logisch en super spannend natuurlijk, zeker als je al een aantal jaar bij dezelfde, vertrouwde werkgever zit. Een veilige en vertrouwde omgeving is fijn. Maar je moet jezelf regelmatig afvragen ,,Hoe wil ik verder in mijn carrière, waar liggen mijn ambities, welke stappen moet ik daarvoor zetten en is dit mogelijk bij mijn huidige werkgever?” Vaak zijn er intern doorgroeikansen, maar zal je dit wel moeten uitspreken, zodat jouw manager ook weet waar je ambitie ligt.

Diandra Sneevliet - 5 juni 2020

 

Uitdaging

Los van die ambitie is het belangrijk om voldoende uitdaging te hebben in je werk. Verveling is funest, dan ben je afgeleid en krijg je steeds minder motivatie om je handen uit de mouwen te steken. Maar ook waardering is belangrijk! Krijg je geen waardering voor je werk dan zie je vaak dat er op lange termijn minder motivatie is. We zijn net bloemen: om te kunnen bloeien hebben we af en toe toch echt water nodig! Maar hoe weet je of je toe bent aan iets nieuws? Stel je jezelf weleens deze vraag en wat denk je dan? Durf je de stap te maken naar een nog onbekende wereld? En welke stap maak je? Wil je in de keuken kijken van een andere organisatie in dezelfde soort functie, dus de stap opzij? Of ga je liever de diepte in door alleen een overstap te maken als je in een nieuwe uitdagende rol?

Spannend blijft een overstap àltijd! Ongeacht het aantal gesprekken je van te voren ook voert, je gaat pas écht merken of je de juiste keuze heb gemaakt na verloop van tijd. Zelf ben ik van mening dat een drietal aspecten, cruciaal zijn in een goede match:

  • Uitdaging en verantwoordelijkheden;
  • Bedrijfscultuur en type collega’s;
  • Passende arbeidsvoorwaarden.

Als één van deze driepunten niet volledig aansluit, dan heb je al een lek welke lastig te dichten is. Dit is ook precies de manier hoe ik mijn kandidaten begeleid. Door goed door te vragen wat écht belangrijk is en of iemand wel écht een stap wil maken, de persoon in kwestie zelf ook te leren kennen en dan de vertaalslag te maken. Soms is recruiten namelijk ook iemand adviseren om juist geen switch te maken als je merkt dat iemand er niet aan toe is. Uiteindelijk ga je met kandidaten om zoals je wilt dat er met jou omgegaan zou worden. Of zoals mijn oma altijd zegt “wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”.

En jij? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Human Source Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.