Waarom communicatie een van de belangrijkste elementen is voor een goede samenwerking.

Volgende maand ben ik exact drie jaar werkzaam in de IT recruitment branche. Zeven maanden geleden stond ik aan het begin van mijn carrière als accountmanager bij Human Source Group. In dit artikel wil ik je meenemen hoe het is om als accountmanager werkzaam te zijn en welke elementen belangrijk zijn voor een goede samenwerking.

Manon de Graaf - 5 maart 2021

Want hoe komt het eigenlijk dat de ene samenwerking vlekkeloos verloopt en de ander tijd nodig heeft of juist helemaal niet werkt?

Alles valt of staat met duidelijke communicatie. In het recruitment vak draait het natuurlijk om de juiste match voor zowel klant als kandidaat. Er is voor onze organisaties ongelofelijk veel keus als het gaat om verschillende type recruitmentbureaus. Allemaal willen ze hen bijstaan in de zoektocht naar het “beste” personeel.

Hoe maak je de juiste keuze als het gaat om een partner in de arbeidsbemiddeling?

Bij Human Source Group zeggen we altijd “Je doet zaken met de vent, niet met de tent”. Dit is voor een groot gedeelte waar. Je omringt jezelf in jouw privéleven ook met de mensen waar je het beste mee overweg kunt. Natuurlijk kies je zakelijke partners op basis van andere punten zoals kwaliteit, snelheid en wellicht eerdere prestaties, maar een gunfactor kan zeker ook meespelen.

Er komt veel meer bij kijken dan alleen een goede klik!

Als je een samenwerking aangaat moet je beiden welwillend zijn, energie in de ander willen steken en open communiceren. Vooral dit laatste is essentieel. Of het nu gaat om het achterhalen van de communicatiestijl van jezelf en de klant, contactmomenten inplannen, weten wanneer en hoe de ander het beste te bereiken is of processen bespreken. Alles draagt bij aan een fijne samenwerking die voor beide partijen werkt.

Zodra je uitspreekt wat je van de ander verwacht en op welke manier je zelf wil bijdragen aan een goede samenwerking, weet je allebei waar je staat en wat je aan elkaar hebt.

Heb je een partij die open de communicatie aangaat, transparantie uitstraalt en welwillend is om ook eventueel aspecten aan te passen, dan weet je dat je goed zit!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact op

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Human Source Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.