De waarde van Manon

Met een DISC-certificaat op zak staat Manon klaar om onze professionals en relaties te helpen door middel van coachingsgesprekken. Maar wat heb je nou precies aan deze gesprekken? In dit artikel legt Manon de toegevoegde waarde uit van haar DISC-training. 
 
Je bent geen DISC kleur 

De waarde van DISC is inzicht krijgen in jezelf en daardoor ook in anderen. Je leert allereerst wat je eigen gedragsvoorkeuren zijn en daarna wat de diverse kleuren betekenen in relatie tot gedrag. Hierdoor leer je te begrijpen waarom iemand (o.a. jijzelf) zich op een bepaalde manier gedraagt. Daarna leer je hoe dat is gekoppeld aan een DISC kleur. Hiermee wordt niet bedoeld dat je een bepaalde kleur bent, maar dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde gedragsstijl.  

Wat heb je nodig?
Manon: “Met mijn coachingsgesprekken kan ik mensen helpen met hun vraagstukken aan de hand van DISC”. Dit kunnen vragen zijn zoals: Hoe kan ik anderen overtuigen? Waarom kan ik beter met de ene collega samenwerken dan met de ander? Hoe ziet mijn team mij? 

Door alle perspectieven van de DISC kleuren te begrijpen kan je iemand verder helpen. Je kijkt waar iemand tegenaan loopt zonder dat je een mening geeft. Samen ga je het gesprek aan door het vraagstuk bij de persoon neer te leggen en te observeren. Dit geeft veel inzicht over jezelf als persoon. Je realiseert je wat je nodig hebt in je werk. 

Beter samenwerken
Je leert met DISC ook hoe je op een ander overkomt. En hoe je jouw eigen gedragsstijl kan aanpassen aan de mensen in je omgeving, zoals collega’s. Door de collega’s in jouw team op werk beter te begrijpen, vergroot je de kans op een betere samenwerking. Daarom bieden we bij Human Source Group coachingsgesprekken aan onze professionals en aan teams van onze klanten.   

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Human Source Group gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.